Polášek s Knowlem neuspeli vo finále turnaja ATP vo Viedni

21.10.2012 Celý región

Viedeň 21. októbra (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek nezískal jubilejný desiaty deblový titul na okruhu ATP. Spoločne s domácim Rakúšanom Julianom Knowlem prehrali vo finále turnaja vo Viedni (dotácia 550.000 eur) ako nasadené dvojky s nemeckým párom Andre Begemann, Martin Emmrich za 1:34 h v troch setoch 4:6, 6:3 a 4:10 v tzv. supertajbrejku.

Polášek nevyužil šancu získať tretiu tohtoročnú deblovú trofej. V januári zvíťazil spoločne s Čechom Lukášom Rosolom v katarskej Dauhe, v máji sa s českým deblovým špecialistom Františkom Čermákom tešil z prvenstva na antuke v Mníchove. S Knowlem si vďaka postupu do finále vo Viedni rozdelia prémiu 14.030 eur, do svetového deblového rebríčka im pribudne 150 bodov.

O osude úvodného setu finále štvorhry v rakúskej metropole rozhodol tretí gem, v ktorom Polášek s Knowlem stratili podanie. V druhom dejstve si slovensko-rakúsky tandem po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0. Nemci síce vyrovnali na 3:3, no koncovka setu patrila Poláškovi s Knowlem, ktorí si vynútili rozhodujúci supertajbrejk. V ňom však ťahali za kratší koniec. Begemann s Emmrichom po dvoch minibrejkoch odskočili súperom na 5:1 a za stavu 9:4 premenili hneď prvý mečbal.

Štvorhra - finále:

Andre Begemann, Martin Emmrich (Nem.) - Julian Knowle, Filip POLÁŠEK (2-Rak./SR) 6:4, 3:6, 10:4
 

Vyberte región